4. Jocs i experiències educatives en grup. La vivència com a eina de treball i de reflexió.

Professor: Josep Pujol i Morros

Carpeta de Materials

Descripció  

Curs-taller on aprendre activitats i dinàmiques de grup ideades per afavorir la vivència i la reflexió sobre actituds personals, valors socials, comunicació interpersonal, etc. mitjançant el joc i propostes participatives.

Viurem i aprendrem una selecció pràctica d’experiències, generalment en format de joc o d’activitat divertida. Les propostes són adaptables tant per a infants i adolescents com per a adults.

Després de cada activitat, l’espai de debat col·lectiu ens permet aprofundir en els aprenentatges que emergeixen de l’experiència personal viscuda. La reflexió posterior en grup enriqueix la comprensió individual.

El format lúdic és cooperatiu i respectuós, promou complicitats i facilita la integració d’un grup. Pot ser utilitzat com a eina de treball en sí mateix o per a sensibilitzar i mobilitzar el debat d’aspectes concrets dins d’un treball més ampli.

Objectius 

Vivenciar diverses propostes concretes lúdico-participatives de treball en grup i mostrar el potencial d’aquesta metodologia per generar reflexió i aprenentatge:
Promou una atmosfera grupal distesa, de cooperació i d’integració. Incentiva l’adquisició de valors i de competències interpersonals i socials. Afavoreix l’insight i motiva la reflexió personal.

La difusió del curs es realitza a través de la pàgina web de l’Escola d’Estiu de l’educació de persones adultes 2018, també per correu electrònic a escoles entitats i persones interessades i per informació directa a persones i centres amb els que habitualment col·laborem.

Continguts  

El taller inclou experiències variades que permeten explorar diferents formats de la metodologia.Una activitat divertida amb objectius molt seriosos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s